Marie Kondo

 

Marie Kondo már kisiskolás kora óta szeretett mindent rendben tartani. Középiskolás korában olvasta Nagisa Tatsumi hasonló témájú könyveit, melyek nagy hatással voltak rá, és végül ez volt az a pillanat, amikor elhatározta, hogy komolyan szeretne foglalkozni a „rendrakással”. A Tokió Női Keresztény egyetemen végzett, szakdolgozatában is a takarítást, rendrakást vizsgálta a nemek szempontjából.

Első könyve, a Jinsei ga tokimeku katazuke no mahou (人生がときめく片づけの魔法) 2010-ben jelent meg. Nagyon gyorsan bestsellerré vált, több nyelvre is lefordították, például magyarra is, Rend a lelke mindennek címmel.

2014-ben megházasodott.

A Time Magazine 2015-ben készült listáján szerepel, mint a világ száz legbefolyásosabb emberének egyike.

Marie Kondo könyvei

Rend a lelke mindennek

MARIE KONDO ötéves kora óta bújja a háziasszonyoknak szóló magazinokat. Már ekkor rabul ejtette a jól szervezett terekben rejlő rend és szépség, majd tizenöt évesen úgy döntött: komolyabban is tanulmányozni fogja a rendrakás művészetét. A saját hálószobájával kezdte, majd a testvérei szobájával folytatta. Ma már rendkívül sikeres üzleti vállalkozása van Tokióban, amely abban segít az ügyfeleknek, hogy zsúfolt otthonaikból szemet gyönyörködtető, harmonikus, ihletet adó lakótereket varázsoljanak.