Robert C. Martin - Túlélőkönyv programozóknak

Túlélőkönyv programozóknak

Túlélőkönyv programozóknak

„Bob bácsi” sikerkönyve, a Tiszta kód várva-várt folytatása azoknak a programozóknak, akiket nem rettent el a bizonytalanság, és sikerrel állják a folyamatos nyomást, van egy közös erényük: mélyen tisztelik, és komoly szakmának tekintik a szoftverfejlesztést. Egy szóval: profik.

Clean coder: Irányelvek hivatásos programozóknak Robert C. Martin, a legendás szoftverszakértő legújabb könyve, amelyben a szerző azt mutatja be, hogyan kell viselkednie, milyen eljárásokat kell követnie, és milyen eszközöket kell használnia annak, aki valóban profi programozóvá szeretne válni.

A kötet tele van gyakorlati tanácsokkal, az egy-egy munkához szükséges idő megbecslésétől a kódoláson keresztül az újratervezésig és a tesztelésig, de nem pusztán a technikáról szól: sokkal inkább a hozzáállásról. Martin megmutatja, hogyan lehet a szoftverfejlesztést becsülettel, önbecsüléssel és büszkeséggel megközelíteni; hogyan kell jól és tisztán dolgozni; őszintén kommunikálni, becsülni és nehéz döntéseket meghozni; és megérteni, hogy a szaktudással együtt jár a cselekvés felelőssége is.

 • A könyvet elolvasva a következőket tanulhatjuk meg: Hogyan viselkedik egy valóban profi szoftverfejlesztő?
 • Hogyan kezelhetjük a konfliktusokat, a szoros határidőket és az ésszerűtlen döntéseket hozó feletteseket?
 • Hogyan juthatunk túl az írói válságon, és lendülhetünk bele a kódolásba?
 • Hogyan kezelhetjük a szüntelen nyomást, és kerülhetjük el a kiégést?
 • Hogyan egyeztethetjük össze a bevált megoldásokat az új fejlesztési megközelítésekkel?
 • Hogyan osszuk be az időnket, és kerüljük el a vakvágányokat és ingoványos területeket?
 • Hogyan alakíthatunk ki a programozók és csapatok számára ösztönző környezetet?
 • Mikor mondjunk nemet – és hogyan?
 • Mikor mondjunk igent – és mit jelent valójában az „igen”?

  A jó szoftverben gyönyörködni lehet, mert sokoldalú, elegáns, praktikus, és fejlesztőként és felhasználóként egyaránt öröm vele dolgozni. A jó szoftvert nem gépek készítik, hanem hivatásos, profi programozók, akik megingathatatlan elkötelezettséget éreznek a szakmájuk iránt. A Clean coder segít, hogy mi is igazi profivá váljunk, és azt a büszkeséget és elégedettséget érezzük, ami csak egy profinak jut osztályrészül.

Túlélőkönyv programozóknak

Nincsen hozzászólás