A szeretet cselekszik

A szeretet cselekszik
A szeretet cselekszik – élj titkon hihetetlen életet egy hétköznapi világban
Szerző: Bob Goff
Fordította: Trója Noémi

Egy rendkívüli ember mesél az életéről és arról az életről, amelyet mindannyian élhetünk – szeretet erejével áthatott, a világban tevékenyen részt vevő, ízig-vérig megélt értékes életről. A szeretet cselekszik nem kliséket és szabályokat vonultat fel, hanem Bob saját életének egy-egy csodálatos kalandjával mutatja be, hogy miért is kell elszakadnunk a megszokott, betanult, átlagos élettől. Bob nem kisebb kalandra hív, mint magára a nagybetűs ÉLETRE. Történetei elgondolkodtatnak, felháborítanak, megérintenek, felzaklatnak, lelkesítenek. A könyv elolvasása után képtelen leszel ugyanúgy élni az életedet. Többé már nem akarsz átlagos maradni!

Bob történetei hitetetlenek, csakúgy mint az, hogy ezek az események valóban vele, a mai világban történtek meg. És még hihetetlenebb az a csoda, hogy te is élhetsz ugyanilyen hihetetlen életet. Itt és most! Nem kell hozzá semmi más, csak igaz, tiszta, szívből jövő szeretet, amely nem merül ki a gondolatok szintjén. Mert az igazi szeretet nem csak elmélkedik vagy vágyakozik. A szeretet cselekszik!

 

Bob Goff

Bob Goff a Love Does Alapítvány igazgatója, leszokóban lévő ügyvéd, iskolaalapító, az ugandai és szomáliai gyerekek jogaiért küzdő harcos és Uganda tiszteletbeli konzula. Feleségével, Édes Mariával és gyermekeikkel San Diegóban él, és mindig valamilyen hóbortos terven töri a fejét.

 

Ajánlók:

Bob Goff a kegyelem szökőárja, a szeretet hurrikánja. Nemcsak beszél a változásról, hanem ő maga a változás, ahogyan azt a szeretet cselekszik oldalain megjelenő színes történetekben is láthatod. A könyv elolvasása után mégsem a könyv írója lesz számodra fontos, hanem az az érzés, hogy te magad is jelentős szerepet játszol Isten tervében, a világ meggyógyításában.
Louie Giglio, Passion Conferences/Passion City Church

Érdekfeszítő és lebilincselő történet (Young Life gyökerekkel rendelkező szerző tollából), amely gyakorlati kihívással és ébresztő pofonnal végződik: a szeretet cselekszik és Isten téged is felhasznál arra, hogy ezt bebizonyítsa!
Denny Rydberg, a Young Life elnöke

Időről időre elénk sodor az élet olyan figurákat, mint Bob Goff, akik eszünkbe juttatják, hogy egyes dolgok sokkal fontosabbak, mint mások. a szeretet cselekszik olyan, akár az égbolton tündöklő Sarkcsillag: segít neked az újratájolásban, hogy az életedet és az energiádat az igazán fontos dolgoknak tudd szentelni. a könyv nemcsak azt kéri tőled, hogy élj az istenadta képességeiddel, hanem meghív arra, hogy légy részese mindannak, amit Isten jóval a képességeidet meghaladva cselekszik.
Reggie Joiner, az Orange alapítója és vezérigazgatója

Nagyon tetszett nekünk a könyv, leginkább a borítón lévő lufik. De a többi is igazán klassz volt! Rengeteg történet arról, hogyan siet Isten a segítségünkre.
Aedan, Asher és Skye Peterson (13, 12 és 9 éves)

Első ránézésre azt hinnéd, hogy ez egy könyv. Nem az. Egy meghívó minden idők legnagyobb kalandjába – a saját teljes életedbe úgy, ahogyan az meg van írva! Kapaszkodj meg!
Michael Hyatt, a Platform: Get Noticed in a Noisy World szerzője

Ha tehetném, gondolkodás nélkül ellopnám Bob életét. a szerethetetlen dolgok felé mutatott rendíthetetlen szeretete, a bölcsességnek hitt üres kliséket lapátra tévő bátorsága, és a mindent lehetségesnek megélő ragályos hite teszi őt azzá az emberré, akivé egy nap én is válni szeretnék. a szeretet cselekszik csodaszép, ugyanakkor veszélyes ajándék az összes álmodozónak, csodabogárnak és hóbortos világmegváltónak.
Mike Foster, People of the Second Chance

Igazán tetszett nekünk ez a könyv. Legjobban a Tom Sawyer-szigetről szóló rész. Nagyon klassz, ahogyan Bob a saját életéből mutat meg dolgokat, majd összehasonlítja őket azzal, amit Isten és Jézus tesz.
Livi, Jonah és Ben Goodgame (11, 8 és 4 éves)

Imádom ezt a könyvet!! Csak akkor olvass bele, ha mersz inspirálódni, új kalandokra vágysz és készen állsz rá, hogy teljes gőzzel részt vegyél a saját életedben!! a szeretet cselekszik oly sok hangon szól hozzád: a könyv részben emlékirat, részben cselekvésre hívó felszólítás, és mindvégig spirituális utazás. Képtelen leszel letenni.
Darla K. Anderson, a Pixar Animation Studios senior producere
(továbbá Bob Goff összeesküvője megannyi kaland és móka során)

A szeretet cselekszik – könyvcím és személyes kiáltvány egyszerre. Bob Goff szeretete egyszerűen csak cselekszik, és közben felszabadít, hogy megtaláld saját magad, bátorságra lelj, nyomot hagyj a világban és belevágj a kalandba. Az igazán remek könyvekre jellemzően a szeretet cselekszik olvasása közben is úgy érzed, mintha a szerzővel beszélgetnél – az igazán fontos dolgokról. Goff könyve ugródeszka egy olyan világba, amely messze nem tökéletes, de a kisstílűségnek és a sajnálkozásnak nincs benne helye. a szeretet cselekszik szavai hosszú ideig visszhangoznak majd benned még azután is, hogy elolvastad a könyv utolsó sorait.
David Batstone, a Not For Sale elnöke

Bob emberszeretete reményt és inspirációt sugároz, akármerre is jár. a könyvben megelevenedő szeretet ereje megannyi ember szívét és lelkét fogja majd megérinteni. Merülj bele a szeretet cselekszik történeteibe, és a világ legjobban őrzött titkai között találj rá egy olyan barátra, aki megmutatja neked hogyan képes a szeretet összekötni az embereket és változást hozni a világunkba – akár földrészeken átívelve is.
George Tsereteli, elnökhelyettes, Grúz Demokratikus Köztársaság Parlamentje

Sok pletyka terjeng a kincsekről. Az a hír járja, hogy mélyre vannak elrejtve és fel kell őket fedezni. Vagy épp kiásni. Vagy csak egy térkép és egy méretes „X” segítségével lehet őket megtalálni. Nem úgy van az, hívja fel a figyelmünket Bob Goff élete. Nem kell, hogy ennyire bonyolult és nehezen megfogható legyen a létezésnek az a formája, amelyben a szívünk vezet minket. a szeretet egyszerűen csak felkel minden reggel, majd szorgosan elkezdi szeretni az embereket. a kincs itt vár ránk a palacsinták mellett. Már az első 5 oldal után tudtam, hogy át kell beszéljem magammal az életemet.
Nicole Nordeman, édesanya és zenész

Előszó a magyar kiadáshoz:

Meghökkent, felháborít, megérint, magával ragad, erőt ad, cselekvésre sarkall. Észre sem veszed, és miközben Bob Goff a saját életéről mesél, választ kapsz néhány igazán fontos kérdésre: Hogyan élhetek teljesebb életet? Mit tehetek másokért? Mi a különbség a vallás és az élő hit között? Mit kell tennem, hogy a mindennapjaimban is a szeretet legyen a vezércsillagom?
Bobnak nem az a célja, hogy kiselőadást tartson az élet értelméről. Nem tanítványokat keres és nem követőket toboroz. Azt szeretné, ha mindenki szívből élné az életét, megtalálná a saját helyét és feladatát, és nem csak olvasna a kalandokról, hanem át is élné azokat. Történeteivel egy olyan világba kalauzol el, ahol nem kell köpeny ahhoz, hogy szuperhős legyél, nem kell különleges hatalom ahhoz, hogy másoknak segíts, és nem kell semmilyen előképzettség ahhoz, hogy valami értékeset tegyél – majd hozzáteszi: ez a világ itt van körülöttünk, ez a mi valóságunk! Te is lehetsz hitetetlen, a te életed is lehet csodálatos.
Bob szereti az embereket és hisz a szeretet végtelen erejében. Nem csak elméletben, hanem a mindennapokban is. Képes barátokért a fél világon átrepülni, ruhaadományokat eljuttatni távoli országokba, iskolát alapítani a polgárháború közepén, segíteni az embereknek, hogy megvalósítsák álmaikat.
Bob írása sokszor megdöbbent és elgondolkodtat. Amikor például a Bábjátékosról szóló történetet olvastam, először fel voltam háborodva! Majd rájöttem, hogy valójában irigylem Bobot. Irigylem a bátorságát, ahogy az álmaiért küzd, irigylem a látásmódját és irigylem a kockázatvállalását, ahogy hajlandó az igazán fontosért feladni a lényegtelent.
Bob több szempontból is csodabogár. Érdemes elolvasd a könyv utolsó oldalát (Lépj kapcsolatba Bobbal 272. oldal). Nemigen tudok más olyan nemzetközi bestseller szerzőről, aki teljes nyugalommal nyomtatásban leközli a telefonszámát, hogy ha „kedved támadna beszélgetni a könyvben leírtakról”, akkor felhívhasd (Bob nem beszél magyarul). Ha nem sikerül elérni őt, és kérdésed van, a kiadó szerkesztőségébe is szeretettel várjuk leveledet (kiskapu.hu/kapcsolat).
Szívből kívánom, hogy örömmel merülj el Bob csodás történeteiben és minél több ösztönzést és ihletet meríts belőle egy teljesebb, őszintébb, szeretettel telibb, titkon hihetetlen élethez!

A Kiadó nevében jó olvasást kívánok!
Szy György

Tartalom

Előszó a magyar kiadáshoz vii
Donald Miller előszava ix
bevezető: A szeretet cselekszik xiii
Veled vagyok 1
A mesterlövész 11
Ryan szerelmes 19
Karnyújtásnyira 29
A visszapillantó tükör 35
„Menj, vedd meg a könyveidet!” 43
Édes Maria 53
Esküvői torta 63
Mondj igent! 69
Az interjúk 77
Van még hely 87
Nahát, micsoda ütés! 97
Jobb és nagyobb 103
Újféle étrend 109
Egy nemkívánatos szó 115
Barnamedve-vadászat 121
A sarki bolt gazdaságelmélete 129
Veled mehetek? 135
Jeepológia 143
Tízéves kalandok 153
Szelektív hallás 163
A bábjátékos 173
Barátaim, üdv itthon! 181
Felejtsd el a köpenyt! 191
Isten jóságos 197
Börtönszöktetés 207
A Történet 219
Harcra fel! 227
Kémkedés 237
Fordítsd az ég felé a tenyered! 245
Csak-két-ágy John 249
Utószó 261
Köszönetnyilvánítás 265
A szerzőről 271
Lépj kapcsolatba Bobbal 272

Megvásárolom a konyvesbolt.hu oldalon!

Nincsen hozzászólás