Sajtószoba

8265272536_538000b45f_qSajtószobánkban hírt adunk újdonságainkról és előkészületben lévő, a közeljövőben megjelenő kiadványainkról is. Bepillantást nyerhetnek kiadónk életébe, tájékoztatást nyújtunk könyvbemutatóink, sajtótájékoztatóink időpontjairól, beszámolunk az általunk szervezett programokról, és arról, milyen rendezvényeken találkozhatnak velünk és könyveinkkel.

Keressék fel oldalunkat minél gyakrabban, a legfrissebb információkkal állunk rendelkezésükre!

Recenziós példány

Felkeltette figyelmét egy könyvünk? Szívesen írna róla? Igényeljen recenziós példányt!

Kérjük írjon nekünk a Kapcsolat menüpont alatt!

HAMAROSAN MEGJELENIK!

Bob Goff: A szeretet cselekszik (2018.12.11)

A szeretet cselekszikEgy rendkívüli ember mesél az életéről és arról az életről, amelyet mindannyian élhetünk – szeretet erejével áthatott, a világban tevékenyen részt vevő, ízig-vérig megélt értékes életről. A szeretet cselekszik nem kliséket és szabályokat vonultat fel, hanem Bob saját életének egy-egy csodálatos kalandjával mutatja be, hogy miért is kell elszakadnunk a megszokott, betanult, átlagos élettől. Bob nem kisebb kalandra hív, mint magára a nagybetűs ÉLETRE. Történetei elgondolkodtatnak, felháborítanak, megérintenek, felzaklatnak, lelkesítenek. A könyv elolvasása után képtelen leszel ugyanúgy élni az életedet. Többé már nem akarsz átlagos maradni!

Bob történetei hitetetlenek, csakúgy mint az, hogy ezek az események valóban vele, a mai világban történtek meg. És még hihetetlenebb az a csoda, hogy te is élhetsz ugyanilyen hihetetlen életet. Itt és most! Nem kell hozzá semmi más, csak igaz, tiszta, szívből jövő szeretet, amely nem merül ki a gondolatok szintjén. Mert az igazi szeretet nem csak elmélkedik vagy vágyakozik. A szeretet cselekszik!

Megjelent!

Renee McGregor RD: Orthorexia – az egészséges táplálkozás tévútjai

OrthorexiaHOGYAN FAJULHAT AZ EGÉSZSÉGES TÁPLÁLKOZÁS ÉSZREVÉTLENÜL VESZÉLYES MEGSZÁLLOTTSÁGGÁ?

Az ORTHOREXIA egy nehezen felismerhető táplálkozási rendellenesség. Nem hashajtók, hánytatók szedéséről, és nem is a kalóriák csökkentéséről szól. Az orthorexiában szenvedők a tiszta, ideális étrendre való törekvés nevében kiiktatnak bizonyos élelmiszereket az étkezésükből. Ez gyorsan kényszeres
megszállottsággá fajulhat, ami mentálisan és testileg egyaránt
súlyos következményekhez vezethet.

Renee McGregor, az ismert dietetikus, táplálkozási szakértő és az evészavarokkal kapcsolatos felvilágosítás elkötelezett híve, most először tárja a nagyközönség elé ezeknek a veszélyes
étrendeknek a valódi mozgatórugóit. A könyv a szerző személyes tapasztalatai és kutatásai révén eszközt kínál az orthorexiában szenvedőknek arra, hogy visszatérjenek a kiegyensúlyozott, valóban egészséges táplálkozáshoz.

Sarah Knight: Nagy ívben

Nagy ívbenKáosz az életed? Ki sem látszol a munkából? Halálosan unod, hogy mindig mások elvárásainak kell megfelelned, miközben nincs egy szabad perced önmagadra?
ITT A NAGYÍVŰ MEGOLDÁS!
Sarah Knight, mindenki kedvenc anti-guruja – Marie Kondo világsikerű könyve, a Rend a lelke mindennek után szabadon – felfedi a stresszmentes élet titkát, és megmutatja, hogy az otthonod után hogyan tehetsz rendet a fejedben is. Szellemes, könnyed és praktikus tanácsokkal teli könyvéből megtanulhatod, hogyan szabadulhatsz ki a rád telepedő kötelességek és a bűntudat szorításából, hogy az energiádat olyan kapcsolatokra és tevékenységekre fordítsd, amelyek tényleg boldoggá tesznek.

Sterling Archer: Az Archerség művészete

ArcherVigyázat! Szókimondó, felnőtt tartalom! A Comedy Central csatornán évek óta nagy sikerrel futó felnőtt rajzfilmsorozat főhőse, Archer, ellenállhatatlanul vicces (és – spoilerveszély! – legalább annyira pofátlanul macsó) kémkézikönyvet írt, amelyet immár – a sorozat szakavatott fordítója, Torma Péter tolmácsolásában – magyarul is olvashatunk!

Sterling Archer a világ legjobb titkos ügynöke. A világ legkifinomultabb étel-, ital- és stílusszakértője. És persze a világ legnagyobb nőcsábásza!

Daniel M. Jones, Theresa Cheung: Válj eggyé az Erővel!Válj Eggyé az Erővel

Egy kihagyhatatlan könyv mindazoknak, akik gyerekkorukban életre szóló szerelembe estek a Star Wars-filmekkel, és leghőbb vágyuk volt, hogy maguk is Jedi-lovaggá válhassanak. Az első és egyetlen Jedista Biblia, a Jedista Egyház alapítója, Daniel M. Jones tollából.
Olvasd el te is, fogadd meg Daniel bölcs tanácsait, és Válj eggyé az Erővel!
Mindannyiunk felelőssége, hogy legyőzzük a Sötét Oldalt, és erre talán még soha nem volt olyan égető szükség, mint ma!

A kötetben olyan nálunk is népszerű jedisták vallomásai is helyet kaptak, mint Theresa Cheung (Angyali segítség) vagy Brooks Palmer (Rakj rendet az életedben!). Ők már mind lelkes hívei a jedizmusnak! Tudd meg miért, és válj eggyé te is az Erővel!

Várható könyvesbolti megjelenés: 2017. november 15.

 

Lengyel Zsuzsa Édua: Bardo – Kalandjaim életen innen, halálon túl

BardoA fiatal magyar írónő különleges spirituális regénye november közepén jelent meg. “Ott kezdődik ez a könyv, ahol a földi élet végződik. Fordulatokban gazdag, inspiráló történeteiben két dolog közös: mindegyik a másvilágon játszódik, és mindet ajándékba kaptam. Jó lenne azzal büszkélkedni, hogy az összes szereplőt, fordulatot és minden megrendítő részletet én találtam ki, de ez nem így van. Éjjeleken át jártak hozzám a múzsák hosszú éveken keresztül, hogy láthassam, amit most Ti is olvashattok a könyvem lapjain. Hálás vagyok a sorsnak, hogy hozzám jöttek, és remélem, elégedettek a végeredménnyel” – vallja a szerző. Misztikus, érzékeny, hátborzongató és megrendítő írás, amelyből a humor sem hiányzik; fantáziadús kalandok a halál után és az élet előtt, amelyek képesek akár arra is, hogy megváltoztassák a (túl)világról alkotott elképzeléseinket…

kiskapu.hu/konyvek/bardo/

a könyv facebook oldala

Bardo könyvbemutatóDSC_0267

November 27-én a Mammut I.-ben található Anima könyvesboltban került sor Lengyel Zsuzsa Édua nemrég megjelent könyvének bemutatójára. A szép számmal megjelent érdeklődőnek Ölvedi Réka olvasott fel a könyvből, beszélgethettek a szerzővel, aki mesélt a regényről és létrejöttének különleges körülményeiről. A könyvet kedvezményes áron lehetett megvásárolni a helyszínen, és dedikáltatni az írónővel.

Megjelent!

Mahtob Mahmoody: Nélkülem soha

mahtob sajtóanyagbaMahtob Mahmoodyt negyedszázaddal ezelőtt A lányom nélkül soha című, valós eseményeket feldolgozó könyv (és az abból készült nagy sikerű mozifilm) gyermek főhőseként ismerhették meg olvasók milliói. A regény, amely több, mint 40 országban jelent meg, egy amerikai édesanya és hatéves kislányának igaz történetét írja le. A perzsa származású, de már hosszú ideje Amerikában élő apa Iránba utazik a családjával, és ott úgy dönt: soha többé nem térhetnek vissza otthonukba…  A lányom nélkül soha anya és lánya iráni fogságának, és viszontagságos megmenekülésüknek megrendítő történetét meséli el. Mahtob azóta felnőtt és ő maga is megírta, ahogy ő gyermekként átélte az eseményeket. De nemcsak ezt, hanem azoknak az éveknek a küzdelmeit is, amelyekkel a szökés után szembe kellett néznie. Mert a történet nem ért véget az Amerikába visszatéréssel, és az apa sem tett le arról a tervéről, hogy visszaszerezze a lányát…

kiskapu.hu/konyvek/nelkulem-soha/

nélkülem soha könyvajánló videó

Megjelent!

Móra László: Károlyi Béla – Dikta-torna

roman csapatKárolyi Béla minden idők eddigi legsikeresebb magyar tornaedzője, aki azonban Magyarországon sohasem dolgozhatott. Romániai és amerikai tanítványai 12 olimpiai aranyérmet nyertek. Az 1970-es években a román női tornászválogatott edzője volt, ő fedezte fel és tanította a tornasport történetének első tízpontos gyakorlatát bemutató Nadia Comănecit. 1981-ben az Egyesült Államokban telepedett le, 1984-ben már amerikai tanítványa, Mary Lou Retton nyerte az olimpia egyéni összetett versenyét. A Magyar Sportújságírók Szövetségétől 2016-ban Életműdíjat kapott.

Pályája során folyamatosan érték támadások, hogy a sportolók egészségét veszélyezteti a siker érdekében, de az bizonyos, hogy eredményességéhez nem fér kétség, a tornasportot megreformálta, a ma már általános edzésmódszereket ő vezette be.

A könyv Móra László Károlyi Bélával folytatott beszélgetéseire és saját anyaggyűjtésére alapul, megismerhetjük belőle, hogy a kifelé csak a sikereket mutató tornasport színfalai mögött mi zajlott – különösen a diktatúra idején.

kiskapu.hu/konyvek/karolyi-bela-dikta-torna/

Megjelent!

Gerle Éva: csakazolvassa – én szóltam

026A Csakazolvassa blog egyszemélyes kezdeményezésként, hobbiként 2012 áprilisában indult, és azóta is makacs, független, reklámmentes, csípősen intellektuális, nyelvileg virtuóz és zavarba ejtő. „Minden érdekesebb, mint amennyire elkeserítő”– vallja a szerző, Gerle Éva.

A kötetbe hetven írás került az ezerhatszázból, elsősorban a személyes, önelemző írások, az életöröm, az anyaság, a szexualitás bejegyzései, a hangulatteremtőek, valamint a párkapcsolatról és a megalkuvásainkról szóló cipőben-kavics jellegű írások.

kiskapu.hu/konyvek/csakazolvassa-en-szoltam/

Megjelent!

Dr. Lisa Miller: A spirituális gyermek

lisa-miller-61d07c0bA spiritualitás hatalmas, kiaknázatlan erőforrás. A kutatások szerint a fejlett spiritualitással rendelkező emberek ritkábban betegszenek meg, boldogabb életet élnek, könnyebben teremtenek kapcsolatokat, és kevésbé érzik magukat elszigeteltnek. A spirituális tulajdonságok, köztük a nyitottság, az együttérző-képesség, a könyörületesség és a lelkiismeretesség, jelentős szerepet játszanak a sikeres és boldog életben.

Szülőként hogyan ismerhetjük fel és hogyan támogathatjuk gyermekeink képességét a természetes spiritualitásra? Milyen hatással lesz ez gyermekeink fejlődésére, és hogyan alapozza meg testi-lelki jólétüket? Hogyan lesznek mélyebb értelemben véve sikeresek, ha támogatjuk bennük ezt a természetes adottságot? Jelen könyv ezekre a kérdésekre keresi a választ, méghozzá tudományos tényekre és magára az életre alapozva.

kiskapu.hu/konyvek/a-spiritualis-gyermek/