Phillip Kerman - Tanuljuk meg az Adobe Flash CS3 Professional használatát 24 óra alatt

Tanuljuk meg az Adobe Flash CS3 Professional használatát 24 óra alatt

Tanuljuk meg az Adobe Flash CS3 Professional használatát 24 óra alatt

Csupán 24 vagy még kevesebb óra alatt képesek leszünk dinamikus animációkat létrehozni az Adobe Flash CS3 Professional segítségével. Könyvünket elsősorban az új Flash-felhasználóknak szántuk. Azok, akik már egy ideje használják a Flash-t, de némi ismétléssel meg szeretnének győződni arról, hogy nem tévedtek rossz útra, szintén találhatnak néhány gyöngyszemet a kötetben, bár az alapok újratanulása fárasztó lehet. Akik könnyen és gyorsan tanulnak önállóan, lehet, hogy nem érzik szükségét egy ilyen könyvnek – és elképzelhető, hogy igazuk van. Ennek ellenére a tempó nekik sem lesz túl lassú, és a kötet rengeteg gyakorlati feladatot tartalmaz, amelyek miatt érdemes lehet időt szánni a 24 egyórás fejezetre.

A kötet lineárisan halad, a leckék egymásra épülnek. A 24 leckét négy nagyobb egységbe szerveztük:

I. rész: A Flash-animáció képeinek összeállítása

Ebben a részben arra összpontosítunk, hogy a képek pontosan úgy nézzenek ki, ahogy szeretnénk. Soknak tűnhet a kötet 25%-át arra fordítani, hogy statikus grafikákkal foglalkozzunk, de ez nem lesz elfecsérelt idő, és a tanultaknak nagy hasznát vesszük az animálás során.

II. rész: Animáció a Flash-ben

Ebben a részben mozgásba hozzuk az elemeket, és megtanulunk mindent a képkockáról képkockára haladó animációk elkészítésétől a mozgásátmenetek és a különleges effektusok alkalmazásáig.

III. rész: Interaktivitás és videók

A könyvnek ebben a részében teszünk egy nagy lépést, és olyan utasításokat írunk, amelyek lehetővé teszik, hogy Flash-alkotásaink működése attól függjön, hogy mit csinál a felhasználó, valamint szót ejtünk a videók felhasználásáról is.

IV. rész: Közzététel a Weben

A Flash-ben szórakoztató alkotni, de alkotásainkat valószínűleg fel is szeretnénk tenni az Internetre, hogy a családunk, a barátaink vagy a vásárlóink is láthassák. A kötetnek ebből a részéből megtudhatjuk, hogy ezt hogyan tehetjük meg, valamint azt is megtanuljuk, hogy miként finomhangolhatjuk a Flash-anyag működését és letöltési sebességét.

Tanuljuk meg az Adobe Flash CS3 Professional használatát 24 óra alatt

Nincsen hozzászólás